https://www.philosophyinks2.co.uk/post/writing-with-depth

Inledning:

”Det här är en väldigt snabb blogg om hur jag får mina klasser att planera in djup i sitt skrivande.  Jag vet att det här inte är filosofi och jag hävdar inte att de här idéerna är mina (det känns som de kommer från någon annanstans, men kanske är det bara ett platoniskt ögonblick av igenkänning!)

Det är som om de pratar om en film

Under mina kurser i engelska under åren, har jag märkt att barn brukar skriva på ett visst sätt.  Jag har märkt att barn brukar beskriva sina bilder i huvudet som om ni båda tittade på dem tillsammans.  Det är som om de pratar om en film som ni båda ser på skärmen framför er.  Tyvärr är det naturligtvis inte så, och jag kunde spendera månader på att övertyga dem om att om det inte finns på pappret kan inte jag se det.  Det i sin tur ledde naturligtvis till en del ultradetaljerat skrivande, som närmast liknade hyperrealism.
Det är inte heller vad som behövs … ”