https://primarytimery.com/tag/early-years-eyfs/

Inledning:

”Jag hade tänkt kalla den här texten ”Early Years kontra traditionell undervisning: Varför båda sidor har fel’ innan jag kom ihåg det kloka uttalandet av F.D. Maurice. ”En människa har ofta rätt i det hon tror, men fel i det hon förnekar”. Därav den reviderade titeln.

Vad vi verkligen behöver är ett genuint samtal och vilja att lära av varandra. Jag hoppas att det här lutar åt det hållet, men det kan lika gärna sluta med att jag irriterar båda sidor i debatten lika mycket.

Ibland när jag trycker in låskoden som tar mig över tröskeln in i vår avdelning för Early Years, känner jag att jag går in i en annan tidszon. De äter lunch 11 30! Gäller kanske centraleuropeisk tid här? Eller, med tanke på deras grova ytterkläder, som oförskräckt låter dem interagera med barn mitt i rasande snöstorm, är det kanske snarare Moskvatid? I vissa avseenden påminner det om ett besök i USA; två ställen som delar ett gemensamt språk …”

Texten finns översatt till svenska i sin helhet HÄR