https://www.nature.com/articles/s41539-020-00078-0.pdf

Abstrakt:

”Aktuell pedagogisk diskurs hävdar att effektiv pedagogik kräver engagemang genom aktivt studentdeltagande i ämnen som rör dem. Bristen på undersökningar av lektioner i serier erkänns som en potentiell svaghet i evidensbasen, inte minst för att standard i parallella mönster inte kan fånga seriella interaktionseffekter (se läkemedelsinteraktioner). Men logistiska frågor göra storskalig replikerad in situ-bedömning av seriekonstruktioner utmanande. Den senaste introduktionen av Storbritanniens utvecklade läroplan i grundskolan ger en sällsynt möjlighet att övervinna detta. Vi implementerade en randomiserad kontroll 2 × 2-design med fyra enkla arbetsscheman, jämförbara med läkemedelsinteraktionsförsök. Detta involverade en inledande testfas (N = 1152) med replikering (N = 1505), levererad av lärare, efter träning, i sina klassrum med kvantitativa test före retention.

Genom att använda ”genetik-först” -metoden omfattade systemen fyra lektioner i samma ordning. Lektion 1 (variation) och 3 (djuptid) var oförändrade. Lektion 2 (urval) var antingen elevcentrerad eller lärarcentrerad, med ämnesinnehåll konstant, medan lektion 4 (homologi) var antingen humancentrerad eller inte, med inlärningsläget konstant. Alla fyra systemen var möjliga att replikera, även för elever med lägre förmåga. Oväntat var det lärarinriktade / icke-mänskliga centrerade systemet det mest framgångsrika i både test och replik, delvis på grund av en replikerbar interaktionseffekt men också för att det möjliggjorde engagemang. Dessa resultat belyser vikten av att testa lektioner i följd och anger att det finns många vägar till effektivt engagemang med ”One-size fits all” -lösningar inom utbildning”.