https://nepc.colorado.edu/sites/default/files/publications/RB%20Summit.pdf

Början av den inledande sammanfattningen:

”Virtuellt lärande och personligt lärande har varit i framkant i diskussionerna om utbildningsreformer i över ett decennium. Med stöd av nästan 200 miljoner filantropiska dollar från Chan-Zuckerberg-initiativet, Gates Foundation och andra, har Summit Public Schools aggressivt marknadsfört sin Summit Learning Platform till skolor över hela USA sedan 2015. Som ett resultat är Summit Learning-programmet nu ett av de mest framstående digitala anpassade inlärningsprogrammen i USA.
Summit Public Schools, ett 11-skolars charternätverk som verkar i Kalifornien och Washington, marknadsför sitt ägda Summit Learning-program till potentiella ”partner” -skolor som ett gratis, personligt inlärningsprogram. Summits marknadsföringsmeddelande handlar om den påstådda framgången för dess skolor. De påstår sig ha utvecklat en ”vetenskapsbaserad” personlig inlärningsmodell för undervisning och inlärning som resulterar i att alla studenter är akademiskt förberedda för högskolan. Den hävdar vidare att deras studenter lyckas på college och är förberedda för att leva framgångsrika, rika liv. Dessa framgångar, hävdar de, är resultatet av deras unika strategi för personligt lärande och användningen av den digitala plattformen i hjärtat av den strategin.
Inget av kraven från Summit Public Schools har bekräftats av oberoende utvärderare. Annat än knapp egenutvecklad information från Summit Public Schools själva, hittade vi inga bevis i offentliga dokumentet som bekräftar deras påståenden. Summit Public Schools har inte tillhandahållit den information som hänför sig till deras påståenden och som vi begärde ut från offentligt register från Kalifornien … ”