https://hobbolog.wordpress.com/2020/01/30/attention-in-the-classroom-my-best-bets-from-the-research/

Blogginlägg med en lång lista av referenser att bläddra vidare i. Inledning:

”Jag har skrivit tidigare om varför jag tycker att uppmärksamhet i klassrummet är ett område som både lärare och forskare borde vara mer intresserade av. Den bloggen är några år gammal nu, men jag tror fortfarande det är en ganska korrekt sammanfattning av vad vi vet, med tanke på att det förblir ett ganska försummat forskningsområde (hur stort inflytande på akademiska trender jag tydligt har). Jag insåg emellertid den här veckan att jag aldrig någonsin har skrivit en lite mer optimistisk kontrapunkt till det stycket, där jag redogjorde för vad jag tror att lärare kan dra slutsatser från uppmärksamhetsforskning, eller åtminstone var de hoppningspoäng kan vara för att lärare ska börja utforska idéer i sin egen praxis. Tack till Mark Enser för att ge den nudge som behövs för att fylla detta gap. Jag skulle gärna höra andra lärares strategier för att maximera uppmärksamheten (jag rekommenderar verkligen den här bloggen av Ian Taylor, till exempel på ett system för en hel skola med ‘Track the Speaker’) … ”