https://corwin-connect.com/2020/04/visible-learning-effect-sizes-when-schools-are-closed-what-matters-and-what-does-not/

Inledning:

”Med tanke på att skolor kommer att vara stängda ett tag, ska jag granska några av de Visible Learning-effekter som kan bidra till förståelse av vad som verkligen betyder något och vad som inte betyder så mycket.

För det första, spelar det någon roll att eleverna inte är på den fysiska plats som kallas skola? 
Det finns en hel del forskning om effekterna av att förlora skoltid, men vi måste börja med att skilja mellan effekter av skollov och skolstängningar. Semestern är till för att ladda batterierna för elever och lärare. Om ditt system flyttar på ledigheten, oroa dig inte för skolan: Låt lärarna och eleverna ladda batterierna med andra aktiviteter … ”

Läs också