https://hewn.substack.com/p/hewn-no-345

Inledning:

”Strax efter presidentinvigningen i januari 2017 höll jag ett föredrag med titeln ”Ed-Tech i en tid av Trump.” Jag förutspådde att utbildningstekniken – impulsen att genomgripande samla in och analysera data – skulle utövas av den nya administrationen för att utvidga övervakningen på farliga sätt. Det skulle användas för att identifiera och straffa papperslösa studenter och deras familjer. Jag oroade mig också för transsexuella elever och hur identiteter blir hårdkodade i studentens informationssystem. Jag var orolig för att elevernas algoritmer skulle anses vara ”i riskzonen” (eller ”en risk”). Jag var orolig för hur kraften i att räkna och tvinga studenter via teknik nu inte bara var i händerna på skrupelfria företag utan i händerna på en skrupelfri president och hans cronies.

Och nu är vi där. Ovanpå allt vad jag förutspådde (hade jag fel?) står vi nu inför den här nya krisen, en ny katastrof med Trump och ed-tech … ”