https://theeconomyofmeaning.com/2019/12/17/lets-focus-on-time-on-task/l

Inledning:

”Jag kopierar sällan innehåll från min holländska blogg till den här bloggen eller vice versa, men den nederländska versionen av det här inlägget blev snabbt viralt på nätet de senaste dagarna, så jag tänkte att det kunde vara en bra idé att översätta det.
Förra fredagen, på avskedssymposiet för vår goda vän och mentor Paul Kirschner, parafraserade Tim Surma Siegfried Engelmann (en av utvecklarna av Direct Instruction) som en gång sa:

Tiden är den stora fienden för allt vi gör medan vi arbetar, särskilt med barn som är ligger efter, att varje gång klockan tickar, måste vi lära dem mer än vad en klocktickning skulle räcka till för att lära ett medelklassbarn, eller ett barn med genomsnittliga resultat. (Källa) …