https://pdfs.semanticscholar.org/1d43/c0c7b00027286a3ee987d04efd451581af58.pdf?_ga=2.200116329.650485880.1533461952-419034614.1533461952

Inledning av introduktion:

”Lärande identifieras ofta med förvärv och kodning av ny information. Att läsa en lärobok, lyssna på en föreläsning, delta i en praktisk klassrumsaktivitet och studera en lista med ord i ett laboratorieexperiment är tydliga exempel på inlärningsevenemang. Tester, å andra sidan, används för att bedöma vad man lärde sig i en tidigare erfarenhet men ses inte vanligtvis som inlärningstillfällen. Handlingen att mäta kunskap genom att återkalla eller känna igen objekt, genom att svara på frågor eller till och med genom att hämta och tillämpa kunskap för att lösa nya problem har inte setts som att förändra kunskap, precis som att mäta ens höjd inte skulle göra en högre och att väga sig inte gör en person lättare.
Ny forskning inom kognitiv vetenskap har utmanat den konventionella uppfattningen att test endast mäter kunskap och är ”neutrala” för lärprocessen. Det kan vara uppenbart att test kan hjälpa lärande genom att ge feedback om vad en person vet och inte vet. Men det mer provocerande resultatet från nyligen genomförd forskning är att handlingen att göra en test själv och utan någon feedback eller studera resultat ger stora effekter på inlärningen. Denna ”testningseffekt” drivs av hämtningsprocesser som elever deltar i när de tar tester, och därför hänvisas nyckelfenomenet till lärande baserat på att hämta minnen. Det senaste arbetet med hämtningsbaserat lärande har lett forskare och lärare att omvärdera hur lärande sker och utvärdera testens roll i utbildningen. …”