https://progclassicaleducation.blogspot.com/2019/05/hooks-hinterlands-and-fishing-in-river.html

Bloggen Progressively Classical, öppnade i mars 2019 och skrivs av läraren bakom Twitterkontot @StuckIn48403550. Det handlar om hemundervisning, ofta via nätet med allt vad det innebär av svårigheter och möjligheter, för elever som inte kan delta eller inte passar in i det vanliga klassrummet av olika anledningar.  Inledning:

”Härom dagen när jag var ute och körde, på väg till ett förväntat tråkigt möte, började jag fundera över saker jag hellre skulle gjort. Listan över föredragna aktiviteter inkluderade att titta på Hinterland. Titeln på TV-serien påminde mig om Adam Boxers ”Core och Hinterland”: What’s what and why it matters. Jag tyckte att hans inlägg var bra skrivet, eftersom jag tycker lika mycket om en resa till inlandet* som mina elever gör. Jag undervisar en hög andel högbegåvade, särbegåvade och neuro-atypiska elever och de brukar fråga ”Men varför?!” – frågor som de behöver svar på.

”Läraren måste till varje pris vara lugn och samlad och måste förbli i kontroll. Han bör ge sina instruktioner på ett kallt och objektivt sätt, utan att vara påträngande. En lektion med ett sådant barn kan se lätt ut och tycks fortlöpa lugnt och självklart. Det kan utifrån verka som om barnet bara kan komma undan med allt, och att all undervisning bara är tillfällig. Inget kunde vara längre från sanningen. I själva verket kräver vägledning av dessa barn en hög grad av ansträngning och koncentration” – Steve Silberman, NeuroTribes …

* ‘hinterland’ på engelska, men också del av Game of Warcraft