https://www.teachermagazine.com.au/articles/teacher-podcast-dylan-wiliam-on-effective-questioning-in-the-classroom

En podcast från den australiensiska nättidningen Teacher, med hela intervjun transkriberad för läsning. Jo Earps introduktion på sidan:

”Min gäst idag är Dylan Wiliam – Emeritus Professor of Educational Assessment vid University College London. Han är en före detta lärare (mer om det senare). Under de senaste 15 åren har hans akademiska karriär fokuserat på användningen av bedömning för att stödja inlärning, och han arbetar nu med lärare över hela världen för att utveckla praxis för formativ bedömning.
Jag träffade honom i Melbourne för att prata om effektiv frågeställning i klassrummet. Under de närmaste 20 minuterna kommer han att förklara vad som är fel med den traditionella lärarens inställning till ”Jag ställer en fråga och ni räcker upp händerna
upp för att svara”, Berätta om en teknik för anslag i klassrummet som kallas ”parkeringsplatsen” och beskriva hur du planerar din lektion runt kontrollpunkter som han kallar ”gångjärnfrågor”.

Direkt till podden: https://soundcloud.com/teacher-acer/podcast-special-dylan-wiliam-on-effective-questioning-in-the-classroom