Beskrivning:

”Kan du komma ihåg när du sist vaknade utan en väckarklocka och kände dig uppfriskad och inte behövde koffein? Om svaret är ”nej” är du inte ensam. Två tredjedelar av vuxna misslyckas med att få den rekommenderade 8 timmarnas nattlig sömn. Du kan bli överraskad av de konsekvenser, som Matthew Walker (University of California, Berkeley), beskriver i sin keynote för det 26: e årsmötet för Cognitive Neuroscience Society. Hans tal beskriver inte bara de bra saker som händer under sömn, men också de oroväckande dåliga saker som händer när du inte får nog. Han diskuterar hjärnan (lärande, minnets åldrande, Alzheimers sjukdom, utbildning) och framhäver sjukdomsrelaterade konsekvenser för kroppen (cancer, diabetes, hjärt-kärlsjukdom).
Att ta med sig: Sova är det mest effektiva vi kan göra för att återställa hälsan hos våra hjärnor och kroppar.