https://bennewmark.wordpress.com/2019/03/14/kalkidan-and-the-demographic-transition-model-diverse-curriculum-part-2/

Om värderingar och innehåll. Inledning:

Den första dagen jag träffade henne berättade Kalkidan att hon ville bli astrofysiker.

”Där jag kommer ifrån, min by”, sade hon, ”där finns det inget ljus på natten. Så när det är mörkt ser du stjärnorna väldigt bra. När jag var väldigt ung, innan jag visste vad en stjärna var, brukade jag undra om folk bodde uppe i himlen. Så när jag flyttade till min skola i staden, när jag fann ut vad en astrofysiker gjorde, så ville jag alltid bli det. Nu vet jag att människor inte lever i himlen men jag vill fortfarande veta vad som finns där uppe, så jag vill fortfarande bli astrofysiker”.

Kalkidan var stipendieelev på British International School i Addis Abeba medan jag arbetade där, med sina avgifter betalda av ambassaden eftersom hon hade höga poäng från etiopiska grundskoleexamen.


Läs också del ett ….Can we debate curriculum diversity politely? (Please)