http://www.zigsite.com/HirschPro.htm

Från inledningen:

” … Jag känner inte till Hirschs motiv, men jag misstänker att hans artikel bara var ett försök att diskreditera det faktum att studier som involverade hans tillvägagångssätt, Core Knowledge, inte visade signifikanta vinster i prestation för barn i riskzonen. Skälen till programmets misslyckande är uppenbara om man tittar på de saker han försöker undervisa om, vilket motsvarar nästan allting. Det sätt han att formulerade sin kulturella läroplan på var att föra in massor av experter. Var och en hade sin ingång. Summan av input var i bästa fall orealistisk, men ingen tycktes påpeka, ”Hur samlar vi ihop det här berget av information till någonting som är realistiskt för barn i riskzonen?” Titta på Hirschs bok, What Your Third Grader Needs to Know. Många elever i high school känner inte till det mesta av detta . . ”