http://teachertapp.co.uk/#

Hur har lärare det egentligen? Brittiska TeacherTapp försöker ta reda på det.

Nu finns appen tillgänglig för deltagande även utanför Storbritannien, i Sverige, Finland, Norge och Danmark till att börja med och sedan i hela Europa, ladda ner HÄR och var med själv.

Via hemsidan går det att följa i de veckovisa sammanfattningarna hur det går (och har gått) sedan starten i september 2017..

”Lärarappen TeacherTapp frågar lärare tre frågor varje dag klockan 15:30 och låter dem sedan få veta hur andra lärare svarade på frågorna och levererar en daglig dos professionell utveckling. Lärargruppen avslöjar gradvis en bild av vad som påverkar lärares moral, effektivitet och sannolikheten för att de stannar i klassrummet – samtidigt som lärarna blir mer medvetna om sina egna arbetsförhållanden.
Att svara på de dagliga frågorna kräver inget stort engagemang – vi finner att det tar mellan 7 och 15 SEKUNDER varje dag. De är utformade med upptagna lärare i åtanke. Gör det medan du går tillbaka till personalrummet när skolan slutar eller när du går till din bil, eller medan du sitter på bussen eller tåget, eller medan du väntar på att vattenkokaren kokar hemma eller medan du sitter framför TV: n”.