http://www.ollielovell.com/on-education/effect-sizes/

Inledning:

”Det här inlägget är historien om en hängiven pedagog som uppriktigt försöker reda ut om effektstorlekar är värda den framträdande roll de för närvarande har i utbildningsforskning, eller om de är ett fullständigt slöseri med tid.

För ungefär sex månader sedan kom jag över en artikel med titeln ”The misdirection of public policy: Jämförelse och kombinering av standardiserade effektstorlekar” av Adrian Simpson. I papperet skrev Adrian om tre faktorer som påverkar effektstorlekar, men har ingenting att göra med effekten av det pedagogiska tillvägagångssättet som studeras. Dessa tre faktorer är: ojämna jämförelsegrupper, områdesbegränsning och mätdesign. I Adrians artikel föreslogs att jag haft alltför mycket tilltro till aggregerade effektstorlekar och jag fick en obehaglig känsla i magen när jag tänkte tillbaka på alla gånger som jag hade citerat dem som stöd för olika pedagogiska metoder. Jag bjöd Adrian till ERRR (Olivers podcast) för att utforska dessa idéer mer ingående. För att säkerställa att jag inte bara lyssnade på ena sidan av argumentet, bjöd jag in John Hattie till följande avsnitt för att svara på Adriens kritik”.