https://www.aft.org/sites/default/files/periodicals/Christodoulou.pdf

Inledning:

”Under 2007 var jag lärarkandidat och började undervisa i engelska på ett gymnasium i sydöstra London som hade elever mellan 11 och 18 år. En av de första saker som slog mig som lärare var att mina elever verkade veta så lite. Även de smarta och arbetsamma eleverna verkade ha stora luckor i sina kunskaper. Innan jag blev lärare kunde jag läsa tidningsartiklar om elever som saknade kunskaper, men jag hade alltid antagit att dessa rapporter var överdrivna av media. Jag undrade om mina erfarenheter var ovanliga, men erfarenheter från kollegor på andra skolor verkade likna mina. Elever som inte visste var mjölk kom ifrån, som inte visste namnet på den brittiske premiärministern, som knappt kunde namnge ett främmande land och som inte hade någon aning om när viktiga världsförändrande tekniker hade blivit uppfunna”.