https://www.aft.org/sites/default/files/periodicals/ae_winter2017-2018_hess.pdf

Inledning:

”Det har gått tre decennier sedan jag började som lärarvikarie för ölpengar i Waltham, Massachusetts, på 1980-talet. Det har gått ett kvarts århundradet sedan jag slutade undervisa samhällskunskap på gymnasiet i Baton Rouge, Louisiana. Det har gått två decennier sedan jag började läsa utbildningspolitik vid University of Virginia. Och det har gått 15 år sedan jag började som expert på utbildningspolitik på American Enterprise Institute, Washington, D.C., en thinktank. Med andra ord har jag varit i och runt skola länge. Och även om jag inte är den snabbaste studerande, sån som alla som har spenderat mer än fem minuter inom utbildning, så har jag en magkänsla mot begreppet ”skolreformator”. För vissa framkallas bilder av heroiska charterledare. Andra, kommer att tänka på ”deformerare” inställda på att förstöra allmän utbildning”.