http://www.danielwillingham.com/uploads/5/0/0/7/5007325/willingham-2017_mental_model_of_the_learner.pdf

ABSTRAKT – Även om de flesta program för lärarutbildning innehåller undervisning om grundläggande psykologisk forskning, berättar praktiker att dessa förberedelser har låg nytta. Forskare har funderat på vilken typ av information från psykologi om barns tänkande, känslor och motivation som skulle vara till nytta för lärares praktik. Här tar jag en annan väg. Jag börjar med att överväga tre sorters uttalanden inom grundforskning: empiriska observationer, teoretiska uttalanden och epistemiska antaganden. Jag föreslår att den första av dessa kan stödja klassrumsansökan, men de senare två kan det inte. Jag använder den slutsatsen som utgångspunkt för att överväga undervisning om psykologi för potentiella lärare”.