http://educationnext.org/unlocking-science-how-kids-think-new-proposal-for-reforming-teacher-education/

Av  

Artikel i tidskriften EdNext. Willingham efterlyser reform av lärarutbildningen – mindre ren teori och mer av praktisk tllämpning. Han konstaterar bland annat att

”Sammanfattningsvis rapporterar många amerikanska lärare att deras utbildning är alltför teoretisk och inte till stor nytta. Det är uppenbart att de är skyldiga att lära sig några grundläggande principer för psykologi som en del av den utbildningen, men det är inte klart att praktiserande lärare kommer ihåg vad de lärde sig.      ……     Problemet, är påstår jag, dubbelt och ligger i detaljerna om vad framtida lärare lär sig och hur de lär sig det. Lärare uppmanas att lära sig innehåll som är lämpligt för framtida forskare, inte framtida utövare. Och framtida lärare får inte tillräckligt med övning med de begrepp som de lärs”.

Några exempel:

ednext_XVIII_3_willingham_side02