http://www.ollielovell.com/olliesclassroom/science_reports_1-0/

Blogginlägg från den 11 februari 2018. Så här skriver Ollie om sitt arbete med att få elever att skriva bättre laborationsrapporter. Som den naturvetare han är går han systematiskt tillväga, med planering, utförande/implementering och utvärdering. Inte så vanligt när det gäller elevers texter. I slutändan hittar han en strategi som verkar fungera och lovar rapport när han utvärderat på längre sikt:

 

The-kicker

”Detta är en beskrivning av hur och varför bakom mitt första försök att stödja studenter att skriva högkvalitativa labb-rapporter. Det här inlägget har inspirerats av Ben Rogers intressanta inlägg på samma ämne, det faktum att jag har menat att skriva om detta i åratal och det faktum att det nu är dags att omforma denna process för det kommande skolåret, behålla vetet och kassera agnarna (därmed 1,0 i titeln).
Om du har några förslag på sätt att förbättra eller förbättra processen som beskrivs nedan, skulle jag gärna höra dem via kommentarerna, twitter eller e-post.

 

Detta inlägg är uppdelat i några sektioner. Det börjar med om hur jag började försöka använda matriser och kände att de inte lyckades nå vad jag ville ha dem till. Det går sedan vidare till hur jag ställde upp studentvetenskaplig rapportskrivning med hjälp av ett mycket strukturerat exempel och meningsstarter. Därefter diskuteras i detalj utvärderingsprocesser, inklusive en peer-marking komponent. Utöver detta diskuteras bedömningen av ytan och den djupa strukturen separat. Det avslutas med mina idéer för det kommande året, liksom en lista med frågor som jag fortfarande har och som jag försöker svara på.
Detta var tänkt att vara delning av några idéer, men det har slutat bli en massiv och mycket detaljerad post. Förhoppningsvis är detaljeringsgraden till nytta för människor, och förhoppningsvis öppnar den uppbyggande diskussioner”.